Gordon Ramsay, o mediático chef británico, grava na Praza de Abastos de Santiago

Departamento de comercio2

28/11/2022 Fonte: La Voz de Galicia

O cociñeiro das versións norteamericanas de «Pesadelo na cociña» e «Masterchef» comprou no mercado compostelán un chuletón de vaca galega, percebes e polbo.

A Praza de Abastos de Santiago é un fervedoiro de xente calquera sábado do ano, pero hoxe respirábase un ambiente distinto desde primeira hora da mañá. A razón non era outra que o ir e vir de cámaras que rodearon ao mediático chef británico Gordon Ramsay, e os seus compañeiros Gino D’Acampo e Fred Sirieix, durante a gravación de imaxes e conversacións para o seu programa «Road Trip», da plataforma HBO. O popular cociñeiro das versións norteamericanas de «Pesadelo na cociña» e «Master Chef» -que chegou a ter 17 estrelas Michelin, das que conserva actualmente sete nalgúns dos seus establecementos- revolucionou as naves do mercado compostelán. Quen lle coñecía tentaban fotografarlle no medio dunha nube de técnicos. E os que non oíran falar del preguntábanse quen sería a estrela de fronte amable e sorriso simpático.

Aínda que a hora prevista da súa chegada á praza era as 9.45, Ramsay non foi puntual, o que fixo crecer aínda máis os nervios de quen o estaba esperando impacientes. Pouco despois das dez da mañá o chef entrou no mercado. Comezou entón a gravación das primeiras imaxes que se incluirán no seu programa «RoadTrip», no que a praza de Santiago será unha das protagonistas xunto a outras localidades galegas.

Gordon Ramsay paseouse polas naves do mercado cos seus outros dous compañeiros de programa, e charlou con varios vendedores do mercado. Un dos máis felices foi Antonio Costa, da carnicería Muñico, fan incondicional de Ramsay. Antonio segue a Gordon desde hai 20 anos e, tras un bo choque de mans e un sentido abrazo, chegou o momento de coñecer os detalles da carne galega. Gordon quería, para o seu programa, un posto no que se vendese carne de vaca galega de máis de 14 anos, e Muñico respondía á perfección a eses requisitos. Gloria Costa comenta que pediu un chuletón «da mellor carne» e que o cociñeiro se deixou guiar polo seu pai. «Propúxolle unha peza e levou un chuletón de 1,7 Quilogramos para tres persoas». Durante a súa conversación cos titulares de Muñico, Ramsay tivo eloxios para a carne galega. Din que asegurou que tiña «unha pintaza espectacular». Gloria destacou a súa proximidade e sinxeleza: «Meteuse no mostrador e charlou un intre co meu pai».

O chef non podía irse da praza sen visitar as naves do peixe e o marisco. Detívose no posto de peixes e mariscos Tubío, onde pediu a Natalia Tubío Triñanes o rei do marisco galego: percebe da Costa da Morte. «Levou un quilo de percebes e un polbo», comentou Naty. Tamén interesou pola calidade e características específicas de ambos os produtos, e despediuse regalando sorrisos. Ramsay detívose despois #ante un posto de queixos galegos, Máis que queixo, onde coñeceu varias denominacións de orixe, como o afumado de San Simón e o Arzúa-Ulloa.

O chef estivo pouco máis dunha hora no mercado de Santiago, pero o seu equipo aínda quedou algo máis de tempo recollendo imaxes que se emitirán no programa. O domingo será un día de descanso e o luns volverán ao traballo. Está previsto que Ramsay e o seu equipo acudan a próxima semana a unha localidade galega da Costa da Morte para coñecer de primeira man como se colle o rei do marisco galego.

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/santiago/santiago/2022/11/26/gordon-ramsay-mediatico-chef-britanico-graba-praza-abastos-santiago/00031669461431833323234.htm

Entradas relacionadas